Deel jouw ervaring

 

Belangen naastbetrokkenen

De naastbetrokkenen van cliënten spelen een belangrijke rol in het herstel van de cliënten. Zij zijn namelijk de eerste steunpilaren waar de cliënten op kunnen rekenen. De triade-benadering, waarin cliënt, naastbetrokkenen en behandelaren samenwerken, staat centraal in de werkwijze van de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam (SPA). Naastbetrokken hebben hierin een belangrijke rol in het in kaart brengen van de problematiek van de cliënt en bij het inzetten van de best passende behandeling. Hierom worden naastbetrokkenen actief geïnformeerd, geadviseerd, gesteund en zo nodig behandeld.

De SPA vindt het belangrijk dat naastbetrokkenen tevreden zijn over de manier van behandelen. Het betrekken van de omgeving van de cliënt bij de behandeling zorgt ervoor dat de cliënt eenvoudiger naar herstel kan werken.

Ondersteuning voor naasten

En hoe gaat het met u? Als het slecht gaat met een familielid of vriend, kan dat veel aandacht van u vragen. Maar ook uw welzijn is belangrijk. Daarom biedt de afdeling Preventie Volwassenen van Arkin BasisGGz advies en cursusaanbod om u tot steun te kunnen zijn.

U kunt ook terecht op de website GGznaasten Amsterdam voor hulp, advies en ervaringsverhalen.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Spoedeisendepsychiatrieamsterdam - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin