Deel jouw ervaring

 

Geestelijke verzorging

Ieder mens wordt op bepaalde momenten met levensvragen geconfronteerd. Vragen kunnen opkomen in tijden van geluk maar verschijnen veel vaker in situaties van verlies en ziekte. Een geestelijk verzorger leeft mee met gedachten en gevoelens die u bezighouden. Tijdens elke ontmoeting is er aandacht voor hoop en eigen kracht.

De geestelijk verzorgers zijn er voor alle cliënten van de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam, kerkelijk of niet.

Ze representeren verschillende religieuze en levensbeschouwelijke tradities (protestants, rooms-katholiek, humanistisch en islamitisch).

Wat is geestelijke verzorging?

Elk mens houdt zich wel bezig met vragen op het gebied van zingeving, levensbeschouwing, spiritualiteit en geloof. Mensen met psychische problemen soms nog meer dan anderen. Een psychiatrische behandeling kan vragen oproepen zoals: “Wat vind ik belangrijk in mijn leven?”, “Hoe moet het verder?” of “Hoe kan ik dit leven opnieuw mijn leven noemen?”.

De geestelijke verzorging begeleidt mensen bij het stellen en beantwoorden van deze vragen. Dat kan in veel gevallen ook de behandeling ondersteunen. De geestelijke verzorging kan helpen om gedachten, gevoelens en beelden over het leven te uiten en te ordenen en soms nieuwe wegen te vinden.

Contact

Het algemene telefoonnummer van de geestelijke verzorging van Arkin is:

Tel. (020) 590 54 28

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Spoedeisendepsychiatrieamsterdam - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin