Deel jouw ervaring

 

Voor wie?

Voor wie is onze zorg?

De Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam (SPA) biedt zorg aan mensen met acute psychiatrische problemen. Dit kan variëren van ernstige psychische problemen op sociaal gebied tot zeer ernstige geestelijke problematiek, al dan niet in combinatie met verslavingsproblematiek.

Acute psychiatrische zorg

De wijze waarop mensen bij de SPA in zorg komen, kan verschillen. Er zijn twee mogelijkheden. Iemand kan zich vrijwillig melden of wordt door de politie doorverwezen.

Als iemand in acute psychische of psychiatrische nood bij de huisarts komt, zal deze doorverwezen worden naar de SPA. De hulpverleners van de SPA komen zo veel mogelijk op locatie, bijvoorbeeld bij mensen thuis op bij de spoedeisende hulp (SEH) van een nabijgelegen ziekenhuis.

Daarnaast kan iemand in psychische of psychiatrische nood in aanraking zijn gekomen met de politie. Deze persoon heeft bijvoorbeeld de openbare orde verstoord en kan een bedreiging vormen voor zowel zichzelf als voor zijn omgeving. Soms gebeurt het dat iemand zich vrijwillig bij de politie heeft gemeld. De cliënt wordt in deze gevallen naar de Onderzoeksruimte van de SPA gebracht voor een psychiatrisch onderzoek. Als er verdere zorg nodig blijkt te zijn zal deze vanuit hier worden georganiseerd.

Crisisteam Thuis

Het Crisisteam Thuis biedt hulp aan mensen die door hun psychiatrische problemen in crisis zijn of in crisis dreigen te raken en die zonder intensieve behandeling mogelijk opgenomen zouden moeten worden in een psychiatrisch ziekenhuis.
Het Crisisteam Thuis begeleidt ook cliënten die na een opname naar huis gaan maar daarbij nog extra ondersteuning nodig hebben. Op deze manier kunnen opnames worden verkort.

Mobiel Crisisteam Jeugd

Speciaal voor jeugdigen, kinderen en gezinnen met kinderen in beklemmende situaties is binnen de SPA het Mobiel Crisisteam Jeugd actief. Dit team van hulpverleners biedt acute hulp aan jeugdigen/kinderen wanneer het kind zelf in (psychiatrische) crisis is of wanneer een van de ouders of verzorgers in crisis is en voor de kinderen opvang moet worden georganiseerd.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Spoedeisendepsychiatrieamsterdam - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin