Deel jouw ervaring

 

Het diagnostisch consult

Wat kan ik verwachten wanneer ik ben verwezen naar de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam?

De hulpverleners van het crisisteam verrichten onderzoek op basis van gespecialiseerde diagnostische kennis. Het onderzoeksgesprek wordt meestal uitgevoerd door één of twee hulpverleners. Tijdens dit onderzoek worden vragen gesteld over de reden van aanmelding, de aanleiding, de huidige leefsituatie, relatie met familie en vrienden, achtergrond en eventuele voorgaande behandelingen om een, soms voorlopige, diagnose te stellen. Het gesprek duurt ongeveer een uur. Soms wordt lichamelijk onderzoek verricht. Ook wordt getracht om familie of andere naastbetrokkenen te spreken. Verder worden persoons- en verzekeringsgegevens nagevraagd. Zie voor verdere informatie de brochure ‘Acuut Behandelteam; even voorstellen’.

Kan ik iemand meenemen naar de afspraak?

Het wordt ten zeerste aangeraden om iemand mee te nemen tijdens het consult. De voorkeur gaat er daarom naar uit dat iemand met u meegaat voor steun en om een beter beeld van de situatie te kunnen geven.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Spoedeisendepsychiatrieamsterdam - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin