Cliënt aanmelden

De Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam (SPA) verzorgt de acute psychiatrische zorg in de regio Amsterdam en is een samenwerkingsverband van Arkin en GGZ inGeest. Hieronder vind je de telefoonnummers van de crisisteams van Arkin en GGZ inGeest.

Hierbij graag de aandacht voor het volgende:

  • Voor een aanmelding neem je als verwijzer altijd telefonisch contact op (telefoonnummer zie hieronder), je kunt dan direct overleggen en een afspraak maken. Na telefonisch contact kun je de verwijzing sturen via ZorgDomein of beveiligd mailen via ZorgMail (arkincaa@ringamsterdam.nl).
  • Is de cliënt al in zorg bij een ggz-zorgverlener? Zoek dan eerst contact met de behandelaar (dit geldt alleen tijdens kantooruren).
  • Verzoek de cliënt altijd om een naaste mee te nemen naar de afspraak.
  • Er zal gevraagd worden naar legitimatie en een verzekeringsbewijs.
  • Ook voor vragen en overleg over lopende behandelingen kun je bellen met onderstaande nummers.
  • Buiten kantooruren werken Arkin en GGZ inGeest samen in de stedelijke crisisdienst van SPA. Onderstaande telefoonnummers komen dan binnen op één locatie (Eerste Constantijn Huygensstraat 38).
  • Contact met de crisisdienst vindt altijd plaats op verwijzing. Wie hulp zoekt voor zichzelf of een naaste, kan hier informatie vinden over het inschakelen van hulp.

Aanmelden crisisconsult:  
Voor cliënten in de regio’s Amsterdam Centrum, Oud-West, Noord, Oost, Zuidoost, Diemen en Driemond:
020-523 54 33 (centrale meldkamer van de crisisteams van Arkin).

Voor cliënten in de regio’s Amsterdam Zuid en Nieuw-West:
020-788 53 33 (crisisdienst van GGZ inGeest).

Ook voor vragen en overleg over lopende behandelingen van cliënten die in zorg zijn bij de crisisteams kun je bellen met bovenstaande nummers.

Voor een overzicht van de regio’s: raadpleeg het postcode-overzicht.

Vragen over het versturen van de verwijsbrief? Bel 020-590 55 55.