Deel jouw ervaring

 

Hulp zoeken voor iemand anders

Ik maak me zorgen over iemand in mijn naaste omgeving. Wat kan ik doen?

Probeer het gesprek aan te gaan en motiveer zo nodig en zo mogelijk diegene om hulp te zoeken. Ga eventueel samen bij de huisarts of huisartsenpost langs.
Wanneer er sprake is van een acute dreigende of gevaarlijke situatie, kunt u contact opnemen met de politie (via 0900-8844 of 112, afhankelijk van hoe acuut het is). De politie kan zorgen voor een veilige situatie, en kan zo nodig de hulp van de Spoedeisende Psychiatrie inschakelen. In een onveilige omgeving kan geen goede psychiatrische zorg verleend worden. Let altijd op uw eigen veiligheid.

Verder is er in Amsterdam in iedere wijk een meldpunt zorg en overlast. Hierin werken de ggz en verslavingszorginstellingen, de politie, maatschappelijk werk, woningbouwverenigingen en energiebedrijven samen om oplossingen te zoeken voor mensen die overlast veroorzaken of zorg nodig hebben, maar zelf geen hulp willen zoeken. Zie voor informatie de website van de gemeente Amsterdam

Ik zoek dringend psychische hulp voor mijn kind. Wat kan ik doen?

Bespreek de situatie met uw huisarts. U kunt ook contact opnemen met Veilig Thuis, telefoonnummer 0800-2000 (ook buiten kantooruren) of kijk op 020veiligthuis.nl. Dit kan eventueel anoniem.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Spoedeisendepsychiatrieamsterdam - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin