Deel jouw ervaring

 
Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam
ziet de mens achter de stoornis

Mobiel Crisis Team (MCT)

Het Mobiel Crisis Team Jeugd (MCT) biedt hulp aan gezinnen met kinderen en aan jeugdigen/kinderen in crisissituaties. Buiten Amsterdam en binnen de Stadsregio Amsterdam (voorheen ROA) doet het MCT Jeugd alleen psychosociale crises en doen de regionale crisisdiensten de kinderpsychiatrie zelf. Binnen Amsterdam handelt het MCT Jeugd ook psychiatrische problematiek af.

Binnen de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam kan het Mobiel Crisisteam Jeugd 24 uur per dag, 7 dagen in de week worden ingeroepen om acute zorg en aandacht te bieden aan kinderen in beklemmende situaties. Afhankelijk of het kind zelf in (psychische) problemen is geraakt of dat het gaat om een crisis binnen de gezinssituatie, worden de hulpverlenersformaties, consultlocaties en verantwoordelijkheden vastgesteld.

Samenwerking

Het MCT Jeugd werkt nauw samen met verschillende jeugdzorginstanties die een beroep kunnen doen op de expertise van het team. Op deze manier wordt voor de kinderen en jeugdigen van 0 t/m 17 jaar adequate zorg beter en sneller bereikbaar. Het MCT Jeugd is door haar werkwijze, expertise en toegankelijkheid centraal aanspreekpunt in de regio voor jeugdzorg buiten kantooruren.

Aanmelding

Voor aanmeldingen voor het MCT Jeugd kunt u contact opnemen met de meldkamer van de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam via: 020 – 523 54 33.

U wordt dan doorverbonden met de dienstdoende medewerker van het MCT.

Welke regio

Het MCT Jeugd bedient ook het gebied van de Stadsregio Amsterdam (voormalig ROA). Dit is een samenwerkingsverband van zestien gemeenten in de regio Amsterdam, namelijk: Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam/Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland, Zaanstad en Zeevang.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Spoedeisendepsychiatrieamsterdam - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin